Twilight all over again


Jag gjorde det, igen.. Jag gick till The Groove, gick in i biografen och såg Twilight, igen... Men kan ni klandra mig? Filmen är ju underbar. Mandis familj är här nu under Thanksgiving, och hennes mamma och syster bestämde sig för att bjuda ut oss på middag. Deras plan var att efter middagen gå på bio och se Twilight. Hon bjöd på alltihopa, så jag och Erin kunde ju inte tacka nej... Och jag blev väldigt förvånad över min reaktion, de första 20 minuterna satt jag och tänkte
- "oj, vilken kass film.." men alltsom filmen fortsatte insåg jag hur bra den var, och den var ännu bättre denna gången!

Vi började även med våra examenspjäser, jag fick den rollen jag trodde jag skulle få. Den längsta tjejen i baseballaget, som är lite av en looner. Jag tror jag kan göra något riktigt bra av den här rollen och jag ser fram emot att få börja arbeta med det. Vår regissör är helt fantastisk, Mark Knowles, en av Movement lärarna och det är första gången han regisserar en pjäs på skolan. Han är nämligen en "riktig" regissör, eller det är de ju alllihopa. Men han arbetar bara med projekt utanför skolan, vilket känns kul för då vet man att han är riktigt duktig och vet vad han gör. Idag läste vi igenom hela pjäsen och diskuterade den. Han är lite speciell den här Mr. Knowles, hans stora passion är dans såklart, men förutom det så gillar han att samla på vykort och prydnads kalkoner. Kalkonerna måste vara speciella, annars är de ingenting att ha. Jaa, man har ju hört om udda intressen men detta var verkligen något speciellt.. Men han är en väldigt snäll människa, som verkar tycka det är väldigt viktigt men att alla deltar och att man arbetar hårt. Idag hade han till och med köpt kakor och saft till oss, haha kakor och saft, och vi som inte ens får äta i klassrummen. Gruppen som jag har hamnat i är bara tjejer, jag tror vi är 6-7 st ungefär och vi kommer jättebra överens. Nu är jag spänd på att få börja arbeta och kan knappt vänta tills efter lovet!   


Mr. Knowles, vykort- och kalkonfantast



I'm singing in the RAIN!


Det regnar igen! What's up with the weather? Well, jag klagar inte. Jag tycker det är underbart, nu ska jag gå ut på balkongen och dansa i regnet! Tjingeling



Lonely, oh so lonely..


Kära blogg och bloggläsare, klockan är 08.58 am, jag har precis vaknat och jag sitter helt ensam i vår lägenhet. Mandi har blivit dubbelcastad så hon har lektioner både på förmiddagen och eftermiddagen, Erin och Britt hamnade båda i morgonklasserna och jag hamnade i en av eftermiddags-grupperna. Jag är så ensam! Nu vet jag hur Erin kände sig när hon var i morgonklasserna och vi andra hade lektioner på eftermiddagen. Jag vet inte vad jag ska göra, jag skulle kunna gå ut till poolen men vädret är så dåligt. Jag skulle kunna ringa någon och fråga om de vill hitta på något, men det är inte speciellt lönt nu. Jag har dessutom inga läxor längre, vilket känns så konstigt. Plötsligt har jag en massa tid som jag inte vet vad jag ska göra av. Förut såg min dag ungefär ut såhär:

- 8.00 vakna, äte frukost och läxor i några timmar, andra ärenden, poolen om där finns tid
- 1.30 beger mig till skolan
- 6.30 kommer hem, äter
- 7.00 läxor i några timmar, tv om jag har tid
- 11.00 Sängdags

Det var fullt upp hela tiden och nu när jag plötsligt inte har några läxor alls känns det bara så tomt... Det enda jag ska göra nu är träna på min pjäs fyra timmar om dagen, lära mina repliker, forska om min karaktär, tidsperioden osv. Men det kommer bara bli kul och jag ser inte det som en läxa direkt. Och det kommer kännas så sorligt att gå till skolan idag, hela section 6 är splittrad och jag kommer sakna de så otroligt mycket. Vi kommer fortfarande umgås men det kommer aldrig bli som förr. Vi har spenderat minst 4 timmar om dagen tillsammans de senaste månaderna och nu är alla plötsligt borta. Lyssna på mig, det låter som om alla har gått och dött, jag kommer ju fortfarande se och träffa de varje dag på skolan, skärpning Alexandra! Men att dessutom vara utan mina roomies varje morgon kommer kännas tomt.. Och konstigt. Men jag ser fram emot vårt gruppmöte idag och kan knappt bärga mig tills vi börjar med våra examenspjäser, det ska bli  kul


  

Snö OCH regn på samma dag!


Jag har haft en helt underbar dag, det började med att... Låt oss börja med gårdagen istället. Vi hade våra duettsånger och våra scener som skulle framföras. Jag har bara en sak att säga, det gick GALANT! Jag och Brittany framförde vår sång "What you don't know about women" från City Of Angels. Miss Bohannon sa att hon var supernöjd med min och Emmas scen och vi fick ett B i betyg på vår scen, vilket är ok. Med tanke på att bruden är stenhård med betyg så är jag nöjd med det.

Idag hade vi vår final i Voice and Speech, det skrivna provet hade jag inga problem med men alla artikulationsövningar och det där andra vi skulle göra, framföra en dikt, hålla ett "s-ljud" i 45 sekunder på ett andetag gick sådär... Men överlag är jag nöjd, det känns som jag gjorde bra ifrån mig. Idag fick vi även reda på vilka pjäser vi är med i. Idag splittras nämligen alla klasser, vilket är så otroligt sorligt, och vi börjar arbeta i helt nya grupper med våra examenspjäser istället. Jag hamnade i samma pjäs som Mandi konstigt nog, de brukar aldrig sätta människor som är riktigt bra kompisar i samma pjäs men tydligen gör de undantag. Vi fick en pjäs som heter "Shooting Stars", det handlar om ett tjej basketlag och utspelar sig under 1960-talet. Jag anar att min längd har en del att göra med varför jag fick en roll som en basketspelare. Vi vet inte vilken roll vi har fått än, utan ikväll ska vi läsa våra pjäser sen ska alla grupper träffas imorgon och diskutera pjäsen och även få reda på vilka roller man har fått. Och sen är det Thanksgiving loooov i 4 underbara dagar! Jag har blivit hembjuden till en kille på skolan, David från Armenien på Thanksgiving middag, det ska bli så kul! Jag har aldrig firat Thanksgiving förut så det ska bli spännande. Jag kommer väl antagligen gråta när jag ser den stackars fågeln ligga på bordet, men tack och lov är Rebecca som också ska dit också vegetarian så jag är inte helt ensam. 

Ikväll hade vi en liten middag på The Cheescake Factory med hela vår klass, med tanke på att det var sista dagen. Vi var på The Groove, utomhusköpcentrumet och herregud vad mycket julpynt där är nu! När vi går in (ut) i köpcentrumet hör jag julmusik spelas samtidigt som jag ser något vitt flyga förbi mig och jag ser att marken är täckt med något som ser ut som snö! Jag tittar upp och ser hundratals snöflingor trilla ner mot mig. För en sekund trodde jag faktiskt att det snöade på riktigt, men sen insåg jag att det bara var fejksnö. Men det var så vackert! Även om det inte var riktig snö kändes det ändå som att det snöade. Juldekorationerna är helt underbara här, jag önskar att ni alla kunde vara här och se hur vackert det är. Tomtar var man än går, ljusslingor, röda kransar, åhh det är så fint och juligt! Och det börjar bli riktigt kallt här nu, när jag kommer hem kommer jag packa med mig alla mina vinterkläder och vinterstövlar. Jag trodde faktiskt inte det kunde bli såhär kallt i LA, men det känns nästan som en svensk höst just nu.

Just nu ösregnar det ute, det har gjort det i flera timmar. Det började när vi var på The Groove, och yes vi sprang än en gång ut och dansade i regnet, folk trodde säkert vi var n drugs men jag bryr mig inte! Med tanke på att det reganr här så sällan är det så underbart när det väl gör det.
Nu ska jag sova och ladda inför mitt möte med min grupp imorgon. Godnatt allihopa och GOD JUL.



Vecko-uppdatering


Ännu en hektisk vecka är slut, och nästa är påväg att börja. Denna vecka har varit full av finals, och även om det är skönt att det är över är det ganska sorligt också.. I tisdags hade vi ett prov i Voice and Speech, det gick bra, riktigt bra, fick 39/40 rätt. I onsdags hade vi vår final i Vocal Production, jag sjöng Patterns och det gick asbra. Kände mig jättenöjd med mitt framträdande. Vi hade även vi vår final i across the floor i movement, där vi skulle visa allt vi lärt oss, olika steg och piruetter. Det gick super det med! I torsdags skulle vi framföra vår sonnet i Voice and Speech. Det kändes inte spec bra men jag stannade kvar efteråt och pratade lite med Miss Beck och då sa hon att hon var riktigt imponerad av hur mycket jag hade jobbat med den och att försöka få bort min accent. Så jag säger bara en sak, snart kommer jag låta som en riktig amerikan! Bye bye svenska dialekt! I fredags skulle vi lämna in vår 50sidiga karaktärs analys i Acting, känns så skönt att det är över och det känns verkligen som att jag förstår min karaktär så mycket bättre nu. Även om det är hårt jobb så hjälper det otroligt mycket i scenen. Miss Bohannen berättade även för mig att tack vare mig har hon hittat en ny övning hon ska prova när vi gör scener. Minns ni att jag berättade att jag och Emma dansade genom vår scen? Hon hade aldrig gjort det innan, utan hon hade bara fått idén när hon var och tittade på en av morgonsklassernas dansuppvisning. Min prestation förbättrades så otroligt mycket så hon sa att hon definitivt kommer använda den övningen igen, jag kände mig så stolt.. Och insåg hur fantastisk talangfull vår teaterlärare är. 

I fredags hade vi vår sista final för denna vecka, vår jazzdans i movement. Och det var så kul och gick så bra! Vi gjorde en jazzdans från 40-talet, temat var alla hjärtans dag, 1946, kriget var slut och anledningen till att vi dansar var för att fira att kriget var slut och att alla männen kom tillbaka. Vi dansade till en låt av Outkast, halva låten var koregraferad av Miss Hayes och resten fick vi koregrafera helt själva. Och här har ni some pics:     



Ladies



Min älskade klass. Jag, Jessica, Edoardo, Michael,
Jamia, Nitine, Sarah, Brittany
Emma, Seth, Mandi och Sunshine.



Vår fantastiska danslärare Teresha Hayes, tillsammans med Emma och Seth.


TWILIGHT!!!!


Stephenie Meyer's Twilight


Jag är än en gång förälskad, denna gången är det ovanligt nog i en film. Twilight, filmen som vår kära granne Robert Pattison har huvudrollen i. (Visst är det underbart att jag pratar om honom precis som om jag känner honom, haha I wish...) Jag och Erin var ensamma hemma i lägenheten idag så vi bestämde oss för att dra till The Groove för att gå och se den. Btw, juldekorationerna där blir bara bättre och bättre och imorgon ska de tända granen i köpcentrumet! Vädret var jättekonstigt ikväll, det var så sjukt dimmigt. Ni vet i skräckfilmer, den där dimman man alltid ser på kyrkogårdar, det var sån dimma i hela LA idag, jättetjock, vit dimma. Vilket bara var mysigt, för det gjorde att vi kom i rätt stämning inför filmen. Filmen som är baserad på en bok skriven av Stephenie Meyer var underbar! Det handlar om en vampyr (Robert Pattison aka vår granne) som förälskar sig i en människa. Det finns 4 böcker i den här serien och det planeras att göras även 4 filmer. Och denna kommer bli stor, tänk en ny Sagan om Ringen-trilogi eller som Harry Potter. Böckerna är tydligen jättekända i hela världen förutom typ Sverige, jag hade aldrig hört talas om de tills Erin berättade om de för mig. Så fort filmen kommer ut i Sverige måste ni gå och se den, det är en sådan otroligt välgjord film och helt underbar. Den är verkligen annorlunda från andra filmer, något som jag aldrig sett förut och jag älskar det. En scen i filmen som verkligen fångade min uppmärksamhet var när Edward, vampyren plötsligt bär ett par solglasögon, Ray Ban of course och både jag och Erin inser att det är exakt samma solglasögon som snubben bär varje dag vid poolen. Vi båda brister ut i gapskratt ochh inser att han har snott de från filmen haha. Ingen annan fattade vad som var så kul, men vi tyckte det var helerious. Men det var skumt att se honom i en film. Med tanke på att jag är så van och se honom vid sin lägenhet här i vårt område bete sig som en normal person och sen plötsligt se honom som huvudrollen i en jättestor film. Jag kan knappt bärga mig tills nästa film kommer ut, vilket kommer dröja ungefär ett år. Erin och jag har även bestämt att vi ska vara med i film nr.4. Vi kommer vara klarar med skolan och redo för att ta oss an lite utmaningar i den här branshen. Det skulle verkligen vara underbart att få vara en del av något så fantastisk. Så se den så fort den kommer ut i Sverige, ni kommer inte att ångra er, I promise!    


GRATTIS!





GRATTIS GABBI, MIN ÄLSKADE SYSTER PÅ DIN 19-ÅRSDAG!


Jag sjöng ju aldrig för dig innan när vi pratade så du får din sång här istället!

VI GRATULERAR, VI GRATULERAR, VI GRATULERAR GABRIELLA IDAG
MED BLOMMOR OCH BLAD, VI FIRAR HENNES DAG
JA, VI GRATULERAR GABRIELLA IDAAAG!!!!
HURRA, HURRA, HURRA, HURRAAAAAA!!!!!



This makes me cry



http://www.youtube.com/watch?v=00S-N3cy9DU&feature=related



YEEEEES!


Jag har haft en så bra dag idag! Upp till idag har min och Emmas scen varit lite krasslig, jag har aldrig riktigt känt mig inne i det. Vi har haft några riktigt bra stunder, men aldrig fullt ut. Och har det varit bra, så har det bara varit bra, det har aldrig känns perfekt. Så vi pratade med vår teaterlärare och förra veckan gav hon ett förslag att vi skulle dansa oss igenom scenen, hon har nämligen påpekat att vi rör oss allt för lite under scenen ett antal gånger. Så istället för att gå runt på scenen dansade vi oss igenom hela scenen och my good vad vi var bra idag! Hon sa att vår scen hade förbättrats otroligt mycket, min röst var 10 ggr starkare, den var mer intensiv och allt var jätte bra. Jag har även arbetat på min 50-sidiga handskrivna karaktär analys (oh yes, vi måste göra det igen) denna helgen, på min substitution och mina objektiv i scenen. Det känns äntligen som att jag förstår den här karaktären och som att jag äntligen är inne i scenen! Och det känns skitbra, just nu känns det som att det bara kan bli bättre och bättre.

Bränderna is still on fire här, men ni kan vara lugna, de har inte spridit sig och är långt härifrån så vi är säkra. Så förutom att luften är pest klarar vi oss bra. Vädret här är underbart, 35-40 grader varmt och solsken, men ändå har jag fortfarande en julkänsla i hela kroppen. Kanske för att jag börjar varje dag med att se en massa reklam om julafton, pepparkakor och julfilmer på tv.n varje morgon. Jag vill bara klä mig i en tomtedräkt, skrika ut God Jul och dela ut en massa julklappar! Jag älskar verkligen julen. Och snart, så snart älskade familj kommer jag hem, it's only a month away!!!

UPPDATERING: PS. Jag måste bara berätta att min dag blev precis ännu bättre, jag äter potatismos! Jag har inte ätit det sen jag kom hit. Haha tänkte bara berätta det, för jag tyckte det var viktigt. DS


It's beginning to look a lot like Christmas





Det är 32 grader ute, solen skiner, jag spenderar min tid ute vid poolen eller på balkongen med läxor, kläderna jag bär är klänningar, kjolar, shorts och toppar och jag har drabbats av en otrolig julkänsla! Hur är det möjligt, det är inte ens snö ute? Men LA har verkligen insett att julen börjar närma sig, affärerna är fyllda av julpynt, tv.n är full av julshower och julfilmer. Igår var vi i köpcentrumet "The Groove" som är ett utomhusköpcentrum. Det är precis som ett köpcentrum fast alltihopa är utomhus. De hade en 20 meter julgran med en massa pynt i och en jättestor släde med en jultomte och 8 renar som bara hängde uppe i luften! Plus att de hade ett litet tomtehus med en massa julpynt och låtsassnö haha jag älskar det här landet! Även om det är 30 grader ute och stekande hett så vet de hur de ska locka fram julkänslan ur en. Nu skulle det vara perfekt med lite snö, men det kommer atyvärr inte hända.. 

Vad som däremot har täckt den här staden de senaste dagarna är rök! Det är nämligen en massa bränder häromkring nu. Men ni behöver inte vara oroliga, de är långt härifrån, men rök kan ju färdas ganska långt. Det är skumt, luften ute är tjock och torr och hela himlen är orange. Det är jättekonstigt, något jag aldrig har varit med om tidigare. Tydligen så är bränderna ganska nära några kraftledningar så om bloggen inte uppdateras på några dagar så vet ni varför, då har antagligen strömmen gått..   



I was adopteeeed!


Fredagkväll och jag spenderar den hemma med en massa läxor. Men nu har jag bestämt mig för att jag är klar för ikväll! Så nu sitter jag och tittar på "House on haunted hill" re-maken från 1999, en skräckfilm om en hemsökt gammalt mentalsjukhus. Kommer ni ihåg den Gabbi och Vikki?
- "I was adopteeeeed!" haha man måste ha sett filmen för att förstå ironin i den där meningen. Även om det är en skräckfilm har den sina roliga stunder och den är så bra! Duktiga skådespelare är i den också, Geoffrey Rush, Famke Janssen, Taye Diggs och Peter Gallagher, like them all! 
Inte speciellt välgjord film och inte speciellt realistisk, men jag gillar den otroligt mycket ändå. Det är något med filmen, möjligen att huset som de är i är mitt drömhus! Det skulle vara så underbart att äga ett spöklikt hus mitt ute i ingenstans på en klippa över havet. Jag skulle antagligen aldrig våga tillbringa tid där ensam men det skulle vara kul att i alla fall äga ett.  

Idag hade vi vår final i movement där vi skulle göra vår uppvärmning helt själva, det gick bra, riktigt bra. Jag missade ett eller två steg men annars var allt annat perfekt! Vi hade även ett prov på en massa saker vi lärt oss i movement och det gick sååå dåligt! I princip ingen i klassen gjorde speciellt bra ifrån sig på det, jag antar att vår klass är väldigt dåliga på att lyssna helt enkelt... Tack och lov utgör det provet endast ett par procent av vårt betyg så förhoppningsvis kommer jag ligga ganska bra till ändå i den kursen. 

P.S Glöm vad jag sa om filmen tidigare, den är asdålig! Det är bara slutet som är roligt, men tyvärr måste man se hela filmen för att förstå det roliga i det. Men filmen är inte riktigt värd att se, inte mer än en gång iaf.



Paket, tårar och månskenssonaten


Jag fick mitt paket igår! TACK MIN ÄLSKADE FAMILJ! Paketet innehöll ett halsband, pengar, kort från familjen, ett kort från mormor och morfar och SVENSKT LAKRITS!!! Att ni faktiskt skickade godis, jag bara skämtade när jag bad er om det, trodde aldrig ni skulle göra det. Haha, ni är för söta. Det var i alla fall mycket uppskattad, så uppskattad att jag faktiskt tog med mig godispåsen till min säng igårkväll, något som du kanske inte blir alltför glad över att höra mamma.. Men jag har inte ätit lakrits på över 2 månader! Och med tanke på att jag är beroende har det varit ganska frustrerande, så tack! Det är kul att få paket, riktigt kul faktiskt, speciellt om det är från någon man tycker om och älskar. Det känns så hemma varje gång ni skickar paket, så fortsätt gärna med det.

Skolan är otroligt stressfull just nu! Vi har så mycket att göra, de sista tentorna/finals närmar sig och det är mycket att göra. Imorgon har vi en final i movement, vi ska kunna våra 45 långa uppvärmning helt utantill. På tisdag har vi ett prov i Voice and Speech, på onsdag har vi ännu en final i movement. Då ska vi visa "across the floor" skills, piruetter och olika steg vi har lärt oss. Samma dag har vi även en final i vocal production, vilket innebär att vi ska framföra vår andra sång i den klassen, Nästa fredag har vi en TREDJE final i movement, vi ska framföra vår jazzdans som vi har hållt på med den senaste veckan plus skriva en rapport om 1940-talet, med tanke på att dansen kommer ifrån det årtalet + skriva om vår karaktär som vi spelar under dansen. På torsdag ska vi ha en av William Shakespeares sonneter memoriserad och framföra den med perfekt amerikanks uttal i voice and speech, vi ska även sjunga en sång på ett andetag som är ungefär 30 sekunder. Nästa måndag ska vi spela upp våra scener i acting och vår 50-sidiga handskrivna analys om vår karatär ska även vara klar. Samma dag har vi ännu en final i vocal production, då ska vi framföra våra duetter. Jag och Brittany arbetar tillsammans och vi sjunger "What you don´t know about women" från City of Angels. Tisdagen efter det har vi vår allra sista final i voice and speech. Då ska vi ha en läsa upp en dikt med perfekt amerikans uttal, kunna göra ett "sssss" - ljud i minst 45 sekunder på ett andetag, läsa en massa meningar med perfekt uttal + ha ett prov på allt vi har lärt oss under denna terminen. Även om det är hårt jobb ser jag fram emot allt vi ska göra, jag älskar det även om det ibland kan bli jobbigt.   

Idag var första gången som jag faktiskt insåg hur lite tid det är kvar med min klass, en och en halv vecka till sen splittras vi och börjar med våra examenspjäser. Sen nästa termin så blandas alla klasser och vi kommer inte gå kvar längre i samma klass. Jag tränade på uppvärmningen i movement och mitt under en av sittuppsen så börjar jag storböla! Jag inser att jag bara har en vecka kvar med min klass, jag älskar min klass och alla i klassen är helt fantastisk underbara människor. Jag vill inte lämna de! Jag vet att vi kommer att ses fortfarande och vi kommer fortfarande umgås utanför skolan och vi kommer säkerligen ses varje dag på skolan, men ändå, det kommer inte vara samma sak. Vi har spenderat 4 timmar tillsammans varje dag de senaste 2 månaderna, det är självklart att man blir väldigt sammansvetsade med varandra, jag vet inte vad jag ska göra utan allihopa! Det kommer kännas ensamt och jättekonstigt. Fast jag är inte orolig, alla känner i princip alla på skolan och det känns inte så uppdelat även om vi är sex olika klasser. Men ändåååå! Section 6 kommer alltid finnas i mitt hjärta, även om vi inte kommer vara tillsammans nästa termin och nu känns det här lite väl patetiskt... 

Min granne ovanför vår lägenhet sitter och spelar månskenssonaten, en låt som jag brukade spela för något år sen. Jag kom bara till halva sen gav jag upp, den är svår att spela på piano! Jag saknar mitt piano, det gör jag verkligen, vi har ett piano nere i Lobbyn och personalen här har sagt att vi mer än gärna får spela på det om vi vill. Kanske jag borde göra det en kväll.. why not?   



MIN FÖDELSEDAG!


Så det blev ingen sång eller frukost på sängen i morse när jag vaknade, men sen ringde ni min älskade familj och sjöng för mig över skype! Jag blev så glad så jag grät, men det sa jag aldrig till er, men det gjorde jag faktiskt. Och jag fick äntligen prata med dig Vikki, min älskling! Jag höll nästan på att bli galen, har inte pratat med dig på över 2 månader! Vi har ju pratat på msn, men det är inte samma sak som att prata i telefon, var kul att höra din röst. 
Resten av dagen har varit riktigt bra, tydligen fyllde vår Voice and Speech lärare också år idag så hon bjöd på choklad under lektionen, vilket var väldigt nice. Mandi, Sunshine och Eduardo försökte säga Grattis till mig på svenska. Det lät ok, men det kunde varit bättre haha. Det var gulligt av de att försöka i alla fall. 
När vi kom hem efter skolan gjorde jag en chokladtårta. Ok jag ska vara ärlig, jag köpte en kakmix! Jag var för lat för att göra en egen haha. Resten av kvällen har spenderats framför tv.n med tårta och läxor, sorligt nog.. Men dagen har varit underbar och jag vill tacka alla som har grattat mig! Paketet har fortfarande inte kommit fram än, har jag tur så står det kanske utanför min dörr imorgon!



Ett mästerverk är i görningen



Chokladkräm..



Tadaa!



Alexandra är redan 21 år i Sverige


Enligt svensk tid har jag nu varit 21 år i 1 timme och 40 minuter. GRATTIS GRATTIS till mig! Fast eftersom jag nu lever efter Los Angeles tid så är jag 20 i 7 timmar och 20 minuter till, wohooo! Man kan i princip säga att jag rest bakåt i tiden.. whuuuu... Det kommer kännas konstigt imorgon när jag vaknar, utan frukost på sängen och hela min familj som sjunger Vi Gratulerar vid sängkanten, det kommer jag verkligen sakna! Mandi har redan erbjudit sig att gå upp tidigt imorgon bitti och sjunga för mig, jag funderar fortfarande på erbjudandet. Jag har fortfarande inte fått paketet från er min familj, kanske det är i brevlådan imorgon, det skulle ju vara perfekt! Jag väntar i alla fall med spänning på det, jag undrar vad det kan vara..  




Det kommer kännas konstigt att vara 21 år imorgon, det låter så annorlunda. 21 år, hmm, det är inget speciellt med det egentligen. Förutom att jag äntligen blir myndig i det här landet! Jag har haft ett bra år, ett riktigt bra år. Mitt år som 20 har nog varit det bästa på länge och jag hoppas att mitt år som 21 blir lika underbart!


An Epic Night


Ibland älskar jag verkligen mina rumskompisar mer än något annat i världen (förutom er min kära familj såklart.) De senaste dagarna har mina rumskompisar varit väldigt mystiska, precis som om de har planerat något som jag inte fick veta om. Men nu är det såhär att våra väggar är ganska tunna här och det är inte lätt att ha hemligheter i den här lägenheten. Igår hade de ett överraskningsparty för mig, med tanke på att jag fyller år på tisdag. Någon överaskning vet jag inte om det blev för jag visste redan om det, men jag sa aldrig något om det moaha.. I alla fall, igår ville Brittany plötsligt iväg och shoppa jättegärna klockan 5 på kvällen. Vilket är otroligt osannolikt med tanke på att hon hatar att slösa pengar på shopping. Mandi och Erin var tvugna att åka till Mandis moster och passa hennes kusiner plötsligt, vilket också verkade ganska skumt. Men jag visste hela tiden vad som var på gång så jag spelade snällt med.

Efter några timmars shopping begav vi oss tillbaka till lägenheten. När vi väl kommer in sitter Erin och Mandi vid köksbordet med lite besvikna miner. Det första jag tänker är hmm, skulle inte här vara ett överraskningsparty? Sen ser jag alla ballonger och en massa kakor och säger
-  Åh har ni gjort allt detta för mig?
Mandi svarar:
- Vi hade tänkt ordna ett överraskningsparty för dig men ingen har kommit än?
What? tänker jag! Detta suger...
Så jag går lite smått besviken till mitt rum för att packa upp det jag har shoppat och när jag öppnar dörren ser jag hur mycket folk som helst som skriker SURPRISEEEE!

Alla våra vänner var där och snacka om att jag faktiskt blev överraskad! Resten av kvällen spenderades i vår lägenhet och runt 10 tiden begav vi oss ner till Jacuzzin och poolen och fortsatte festen där. Kvällen igår blev riktigt lyckad och det var så kul! Nästa helg är vi några som ska ut till en 21 årsklubb och på tisdag kommer jag att vara myndig i det här landet. Vilket känns skumt, jag har ju varit det i nästan 3 år i Sverige men nu är jag plötsligt minderårig igen haha.  

        
                                                              SURPRISEEE!!




Ballooons


COOL BEANS!


Fredagkväll, vi har precis haft Seth, Eduardo och Natine från klassen här och vi har haft myskväll med pizza och film. Vi tittade på Hot Rod och den är så kul! Den påminner lite om Napoleon om ni har sett den? Jag vet inte om den har kommit ut i Sverige än, den är ganska ny men finns den där så SE DEN!

http://www.youtube.com/watch?v=8PlrxUzKYoI






I'm singing in the RAIN!


Jag har haft bästa helgen ever! Det började i fredags med Halloween, och kvällen var inte så galen som jag trodde den skulle bli, vi är ju faktiskt i Hollywood som är Halloweens mecka! Men vi spenderade i princip hela kvällen i en taxi! Trafiken var sjuk, sen träffade vi några från klassen och vi hade bestämt att vi skulle gå ut till en klubb men den var STÄNGD denna kvällen! Så vi hamnade i en restaurang istället och sen gick vi vidare hem till Sunshines lägenhet och bara hängde där ett tag. Även om vi inte gjorde något spec blev kvällen ändå lyckad, jag var Cleopatra och jag hade en svart peruk vilket gjorde mig nöjd.

Lördagen börjar med att vi vaknar runt 10 tiden och det är molnigt ute. Där är gigantiska, gråa moln över hela himlen och plötsligt börjar det åska! Vi springer ut på balkongen och tror knappt det är sant! Det åskar och strax därefter börjar det droppa ner regndroppar på marken. Jag sträcker ut mina armar utanför balkong räcket för att verkligen se om det är sant, regnar det verkligen? Jag känner vattendroppar på mina armar och skriker rakt ut:
- "Oh my God! It's raining!"
För er som nu tycker att detta låter lite småskumt att jag blir så exalterad över detta ska jag förklara varför. Jag har inte sett regn på 2 månader! Självklart älskar jag sol och värme, men att inte se regn på 2 månader kan bli ganska frustrerande! Det kändes så hemma, det åskade och regnade och jag var så lycklig! Jag och Britt tittade på varandra och vi visste båda vad vi måste göra! Det tog 30 sekunder sen stod vi utanför vår lägenhet och dansade och sjöng i regnet! Våra grannar kom ut på balkongen och tittade på oss, skrattade och sa:
- "Oh, so you like the rain?" 
Haha, vi var så lyckliga! Efter en stund kom Erin ut och joinade oss, Mandi låg dubbelvikt på balkongen av skratt. Hon kan inte riktigt gå än, med tanke på att hon stuckade sin fot och fick en spricka i sin fot för några veckor sen.  
Sen fortsatte vi mot poolen och fick en fantastisk ide! Så vi gick in och bytade om, sen gick vi ut och satte oss i Jacuzzin och simmade i poolen. Tänk er att det är kallt ute, det har precis åskat och regnat och vi sitter i Jacuzzin, it was lovely!
Senare på kvällen var det Halloween party hos några killar i the company, hela skolan skulle dit, så vi tänkte att det var lika bra att gå. Jag var Cleopatra även denna kvällen, men peruken stannade hemma så jag var en blond Cleopatra istället.   

Söndagen vaknade vi tidigt och begav oss iväg in till Downtown LA för att se musikalen "Spring Awakening" och den var så bra! Helt underbar musikal, sitter faktiskt och lyssnar på soundtracket till den nu, musiken är fantastisk. Och en av skådespelarna har läst samhällskunskap tillsammans med Britt på gymnasiet, vilket är ganska coolt. Biljetterna hade Erins mamma köpt till oss och de var biljetter som gav oss tillgång till repitionsrummet efter musikalen där vi fick träffa och prata med skådespelarna, det var så kul! Jag stod faktiskt och pratade med killen som hade huvudrollen i musikalen, det var helt otroligt! Och hela tiden tänkte jag "Jag vill ha ditt liv! gahh!"  Vi såg på musikalen på Ahmanson Theater, som ligger ganska nära Disney Concert Hall och teatern var så vacker. Otroliga dekorationer, fantastisk scensättning, galet bra ljussättning, den var underbar, underbaaar!  kolla länken, sista minuten är bäst! http://www.youtube.com/watch?v=gcMxyIAQeW0



Moi som Cleopatra



Kvällen efter, no more wig.



Spring Awakening, I'm inlove!


Orsaken till att vi aldrig får tillbaka våra läxor..


Paul Kleinschmidt jobbar som "registrar" på vår skola och jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska översätta det på svenska, men han är den som har hand om allt pappersarbete och håller reda på alla elever. Det är den här snubben som även skrek åt mig första dagen i skolan att han inte tänkte köpa ut vodka till mig, om ni minns den historien jag skrev om i ett tidigare inlägg. En dag fick han ide om att han skulle göra en video om vad han gör hela dagarna under hans arbetstimmar. Och det här är resultatet, skratta eller gråt, det är upp till er. 

http://www.facebook.com/video/video.php?v=33943603885



USA:s nästa president?


Jag sitter och lyssnar på John McCains "förlorartal". Vinnaren är inte utsedd än, men det är i princip avgjort att det är Barack Obama som kommer bli USA:s nästa president. Förstår ni hur stort det här är? USA:s första svarta president och jag får vara här i Kalifornien, USA och uppleva den här dagen. Det är stort, det är riktigt stort och det är helt otroligt att vara här just nu. Detta kommer bli en stor dag i historieböckerna, och jag får vara här och uppleva denna dagen! Jag som i princip inte är intresserad av politik alls tycker för någon anledning att det här är så spännande. Men det är det ju, en svart man som president i USA, för första gången, jag har inget annat att säga än att jag tycker det är underbart!   



Vad tycker vi om Bush? - Usch Usch Usch!


4 November 2008, en stor dag i USA. En dag som troligtvis kommer få mycket uppmärksamhet i historieböckerna. Idag är det nämligen Presidentval här vilket innebär allra sista dagen för George W. Bush som president. Kandidaterna, som ni förhoppningsvis redan känner till, är Barack Obama för Demokraterna och John McCain för Republikanerna. Det märks att det är presidentval på gång, så mycket människor står omkring gatorna med sina plakat och skriker ut sina åsikter. Jag vet inte hur det kommer gå i valet idag, jag tror det blir bra vem som än vinner. Barack Obama kan nog röra runt ordentligt i det här landet men John McCain verkar ha smarta åsikter han med. Vem hoppas ni på? McCain eller Obama?






  

RSS 2.0