Cleopatra, queen of the vintage store


Jag är precis hemkommen från en company pjäs. Denna gången var det en brittisk komedi från 70-talet, Taking Steps av Alan Ayckbourn, och den var så bra! En av de bästa jag sett denna termin. Alla är så duktiga och man blir verkligen inspirerad varje gång man går och tittar på en av deras pjäser. Och denna gången hände något som inte fick hända! De var två stycken på scen och var i en säng som stod på en "box" på scenen kanske 1,5 meter över golvet. Plötsligt trillar de båda ner från sängen 1,5 meter rakt ner i golvet, bakom draperierna bakom scenen. Alla i publiken utbrister "OH NO!" och jag tänker att nu kommer de komma fram helt sönderslitna med brutna ben osv. Men de kommer fram bakom draperierna fortfarande i deras karaktärer och fortsätter scenen som om ingenting hade hänt. Det var precis som om det var meningen att hända i scenen! Så sjukt professionellt och jag var galet imponerad. Åh, jag vill så gärna vara på den där scenen!!! Och imorgon börjar genrepen för våra scener. Min scen-kostym är halvklar, ska in till centrum imorgon till min älskade vintage-affär som jag hittat här och fixa det sista. Iguana heter vintage-affären och GOD, when I'm in there I'm in heaven! Det är en galet stor affär med 2 våningar fulla av vintage-kläder! Allt är i grymt bra skick, och de har verkligen allt, och när jag säger allt menar jag allt! Det är galet, men du kan hitta vad som helst i den butiken! Den är underbar. Jag är kär i den och en dag ska jag köpa den butiken bara för att kunna gå runt och titta på alla fantastiska kläder som hänger där. Jag var där idag och köpte en svart peruk. Jo, ni hörde rätt, en svart peruk, en page. Jag ska nämligen vara Cleopatra på Halloween är det tänkt. Jag har varit blond så länge nu och saknar faktiskt ibland min period som mörkhårig, så jag ser Halloween som ett fantastiskt tillfälle att utforska andra hårfärger och längder. Imorgon ska jag även försöka fixa en passande klänning också och lite guld assocearer. Vad tror ni? Skulle jag passa bra som en Cleopatra?






Viva La Eighties!


Äntligen har jag en kväll som inte bara består av en massa läxor, utan ikväll kan jag faktiskt göra något annat också! Inte för att jag klagar, jag älskar det jag gör, men ibland kan det vara skönt med en paus också. Så jag antar att ni vill höra hur det gick med min scen. Nja, det kunde ha gått bättre. Och så såg det ungefär ut för alla, det var vårt första uppträdande i den klassen och jag antar att vi var väldigt nervösa, jag var det i alla fall. Vilket var konstigt, jag brukar aldrig vara nervös uppe på scen men denna gången kändes allt bara fel! Miss Bohannen sa även att detta var första gången hon kunde höra min accent, vilket var synd, fast jag ser på det positivt, för det betyder också att hon aldrig har hört den innan. Jag har tyvärr inga foton, men jag lovar att jag ska klä upp mig igen och ta foton bara för att ni ska få se hur jag såg ut.

I måndags skulle vi framföra våra sånger och det var F-A-N-T-A-S-T-I-S-K-T! Det var så kul, och det kändes så sjukt bra igenom hela låten också. Jag sprang runt på scen och försökte skådespela samtidigt som jag koncentrerade mig på att hitta rätt ton och sjunga rent. Idag hade vi våra udvärderingsmöten med Mr. Hart, läraren för Vocal Prosuction och han sa att han tyckte att jag var en av de bästa i klassen, vilket kändes riktigt bra för jag har varit lite orolig för den kursen. Han sa dessutom att jag nu hade höjt mitt betyg från B- till ett B++ och om jag fortsatte såhär skulle mitt betyg ligga på ett A- vid terminens slut, så önska mig lycka till guys! 

Vi har nu även fått våra scener och jag jobbar tillsammans med Emma och vår pjäs är fantastisk! Pjäsen heter "Extremeties" och är skriven av William Mastrosimone. Den handlar om Marjorie (=Emma) som bor tillsammans med sina kompisar, Terry (=Jag) och Patricia. En dag när hon är ensam hemma kommer det en man in i hennes hus och försöker våldta henne, men hon lyckas slå ner honom och spraya insektsmedel i hans ögon, sen låser hon in honom i deras eldstad och funderar på att mörda honom. Resten av pjäsen handlar i princip om hur Marjorie fortsätter att tortera dena här mannen, både fysiskt och psykiskt. Vår scen är precis när Terry kommer hem från jobbet och upptäcker mannen i eldstaden, och Marjorie berättar för henne att hon tänker mörda honom och hon vill att Terry ska hjälpa till. Som ni säkert har listat ut är temat för denna pjäs hämnd. Jag gillar verkligen den, men den är väldigt intensiv och smått läskig. Det är otroligt hur snabbt hur jägaren kan bli den jagade. Oh, det lät nästan som ett film citat.. haha. Anyway, pjäsen utspelar sig 1980 och det ska bli så kul att göra all forsking osv om 80-talet, jag älskar det årtiondet! Och dessutom får jag klä upp mig i 80-talskläder, fixa mitt hår och mitt smink som de gjorde i 80-talet (vilket jag kanske inte riktigt ser fram emot lika mycket..). Viva la 80-tal! 


     


Nästan Sverige, nästan!


Jag kan nu stolt meddela att jag träffat den femte svensken på den här skolan. Vi har Dilan och en annan kille som jag faktiskt inte vet vad han heter från Stockholm, sen har vi Rebecka och Christopher i årskurs 2 från Göteborg. Och idag träffade jag den femte svensken på AADA. Den här killen går i samma klass som min rumskompis Erin och jag har i princip letat efter honom sen dag 1 men jag har inte hittat honom! Det sjuka är att jag i princip har sett honom varje dag men jag har inte vetat att han var svensk, förrän nu. Så vi var och såg på en pjäs på vår skola idag, som skolans teatercompany (årksurs 3) spelar, Suburbia av Eric Bogosian. Den var så bra, lätt den bästa som jag sett än så länge på den här skolan, detta var den 5:e vi har sett. Och med tanke på att detta är obligatoriskt för alla på skolan så måste vi skriva in oss innan vi går in, och bakom disken man gör det så är där alltid någon från skolan. Alla på skolan måste jobba där en gång per termin och  jag gjorde det förra veckan by the way! Men jag ska nu försöka komma till saken, väl där inne ser jag Christopher och jag hör att han pratar svenska med någon men jag tänker inte så mycket på det. Så vi pratar en stund innan han plötsligt säger:
- "Förresten, den här killen är också svensk." och pekar på killen bakom disken.
Jag tänker hmm, det är något som inte stämmer här. Den här killen kan inte vara svensk, han pratar perfekt engelska och jag skulle aldrig gissat att han var svensk! Har ni någonsin varit med om det? När man plötsligt hör en person, som pratar perfekt engelska och som man till 100 % trodde var amerikan, faktiskt prata ditt eget språk. Det var skumt! Men han var iaf skittrevlig, David heter han och lyssna på detta. Han kommer från Malmö, men hans föräldrar bor i Eslöv! Ok, för er Nathalie och Petter som i princip är de enda som löser denna bloggen som inte känner till mina hemtrakter så bra så är detta staden där jag föddes och växte upp i. Jag bodde där till jag var ungefär 6 år och gick även i gymnasiet där, sen flyttade vi till en by ca 20 minuter därifrån. Förstår ni hur liten världen är?? Först Rebecka som tog studenten samtidigt som dig Gabbi och även från samma skola och nu David som har sina föräldrar i Eslöv.

Nu är det bara en svensk kvar på skolan som jag inte har träffat än, det är en kille som går i årskurs 2. Jag har sett honom några gånger men det känns dumt att bara gå fram till honom
- "Såå, jag hörde du var svensk! Det är jag med! haha nice." Nej, jag skulle inte tro det. Och angående Alfred Molina, vi har fortfarande inte hittat honom. Vi börjar ärligt talat fundera på att gå till rektorn och be honom bara visa sig för oss. Det är allt vi behöver, en liten liten glimt av honom, bara för att se om han verkligen är verklig! 

Imorgon är det äntligen dags för oss att spela upp våra scener! Jag ser fram emot det så mycket! Dr. Lenoir kommer vara där och även vår voice and speech lärare för att lättare kunna avgöra vilken roll vi senare kommer få i våra examenspjäser som vi ska börja arbeta med om ca 1 månad! Då kommer vi inte ha några lektioner alls utan vi kommer bara träna på vår pjäs 4 timmar om dagen, och jag längtar så otroligt mycket till det! Det kommer bli så kul! Men nu my darlings är det dags för mig att sova och ladda för imorgon. Puss och Godnatt Sverige!      


FACEBOOK MANIA


Hahaha min movement lärare Miss Hayes som är nästan 50 har facebook! Varför? Jag vet inte, men det är ju underbart! Jag surfar runt lite på facebook och plötsligt ser jag i det högra hörnet under "Människor du kanske känner" och där är hon. Är det konstigt att jag blir såhär exalterad över detta? Kanske. Jag bara finner det väldigt skumt att hitta en av mina lärare på Facebook av alla ställen! haha


The meeting with Dr. Lenoir...


Visst låter titeln som hämtad ur en skräckfilm.. The meeting with Dr. Lenoir, där är något skrämmande bakom det där namnet. Kanske för att det är den personen med mest makt på hela skolan och som i princip bestämmer hur min framtid kommer att se ut de närmaste månaderna. Det är hon som gör castingen i pjäserna vi spelar, hon har det sista ordet när det kommer till om vi ska bli inbjudna eller inte till andra året på skolan osv. 
Iaf, mötet med henne idag gick hur bra som helst. Hon är supertrevlig och verkligen jättesnäll. Hon pratade om vad alla lärarna hade sagt om mig på deras faculty meeting. Med tanke på att vi bara har fyra ämnen och fyra lärare gick det ganska snabbt. Alla var nöjda med mig och tyckte att jag arbetade hårt, det var superkul att höra vad alla tyckte om en. De berättade vad de trodde var mina starka sidor och vad de tyckte jag behövde arbeta med. Jag ligger på ett B- i alla klasser, vilket är bra med tanke på att de i princip inte ger ut A på den här skolan. De gör det, men det är väldigt ovanligt, för de anser att får en elev ett A i betyg borde de inte vara här för då har man egentligen ingenting att lära, vilket till viss del är sant. Sen har vi ett betyg till som handlar mer om din vilja att lära, din förståelse, fokus, koncentration osv. (Det är väldigt förvirrande, jag vet, jag själv förstår det knappt.) 
Där kan man få 1 vilket innebär utmärkt, 2 som är ok och 3 som betyder oacceptabelt. Jag ligger på 1 i alla ämnen. 

Och något som säkert du blir glad av att höra mamma är att idag i movement skulle vi berätta för alla vad vi vanligtvis äter under en dag, sen skulle Miss Hayes kommentera om vi behövde äta annorlunda osv. När jag berättade vad jag vanligtvis åt under en dag blev Miss Hayes tyst en stund sen sa hon:

"- Ehm.. yeah, you can type home to your mom and dad and say that you're eating perfectly healty. Good work, I have no comments.

Så du kan vara riktigt stolt över mig mamma, jag kan faktiskt laga mat! haha.     
Men det var sjukt vad vissa människor faktiskt äter, inte för att peka ut någon spec men hrmm.. jag kan ta en kille i vår klass som exempel. Under en dag drack han 2 red bull, åt 1 macka, rökte ca 20 cigarreter, drack 2 öl och tog en shot tequila. 
Det verkar ju ganska nice, men han kommer förmodligen dö ung och ensam...  
Hans kommentar var : "But I never have time to eat." haha  

Imorgon är det dags för oss att lämna in vår handskrivna 50 sidiga analys om vår karaktär som vi spelar och på fredag är det dags för vårt uppträdande! Jag är på sida 56 och måste fortfarande skriva om en substiution för Alan, min pojkvän i pjäsen. Men sen är jag finally done! Vilket jag kunde gjort istället för att skriva detta inlägg, men ni måste ju veta vad som händer i mitt liv, så jag godtar detta som en ursäkt.

P.s. Jag köpte äntligen en mobiltelefon här, så nu kan folk faktiskt få tag i mig när de vill mig något! Telefonen som är med kontantkort kostade 200 kr. Förstår ni? 200 kr! Elektronik här är galet billigt!


Ba da dam dam.. Charleston!!


                  

I fredags hade vi vår första "final" i movement, final betyder i princip en tenta. Det vi skulle göra var dansa Charleston två gånger i rad inför publik och spela upp en scen före, mellan och efter danserna. Så det skulle bli mer än bara dans, där skulle även finnas en historia bakom det hela. 
Så vår historia utspelar sig 1926 I Chicago, det är nyårsafton och vi kommer alla från olika maffia ligor. Vi har äntligen bestämt oss för att bli sams allihopa, och vi är så glada och uppspelta så vi sätter igång och dansa. Men vad ingen vet är att jag och min man "Charlie" har planerat att ta över hela "maffia verksamheten" så efter vi har dansat tar "Charlie" fram sitt vapen och skjuter alla medan jag står brevid honom och skrattar hysteriskt. Allting avslutas med att "Charlie" säger : "We really killed them tonight honey."   
Det gick riktigt bra även om det var sjukt jobbigt! Även fast vi bara var uppe och dansade i ca 5 minuter så är det jobbigare än vad man tror. Här ovanför har ni förresten en bild på hur jag såg ut, där ska hänga ett pärlhalsband runt min hals, men jag hade det inte på mig när jag tog bilden. Men det var galet kul i alla fall, och nu ska vi börja med en Jazz dans från 1940. Ska bli intressant att se vad det kan vara, har faktistk ingen aning. Och imorgon är det dags för mitt möte med Dr. Lenoir. Det är ett möte med The Director of The Instruction, och hon berättar i princip vad alla lärare tycker om en och vad man bör arbeta mer med osv. Så nu är det dags att sova, ska upp tidigt imorgon. Hoppas allt är bra med er där hemma. Saknar och älskar er allihopa! <3 Godnatt.  

Jag kan inte säga J!


Ok, det är inte första gången jag får höra detta men när en lärare säger det som man verkligen respekterar och ser upp till känns det plötsligt superviktigt! Jag kan inte säga bokstaven J, självklart kan jag säga bokstaven J, men inte med det engelska uttalet. Mina rumskompisar är ständigt på mig och min accent när det handlar om just den bokstaven.
Exempel: Jag säger
- We should buy some juice when we're going grossery shopping this weekend.
Mina rumskompisar står still och tittar på mig en stund, sen kommer deras leende.
- Did you say Juice?
Och sen börjar de småskratta
- Say that again?
- Juice? svarar jag.
Deras skrattande blir allt mer och mer hysteriskt...
- It's so cute when you're trying to say that letter!
Det har blivit en rutin här hemma och jag har blivit känd som svensken som inte kan säga J.
Enligt de låter det så sött och gulligt när jag säger J. Sött och gulligt? Jag vill inte låta söt och gullig, jag vill låta som en normal amerikan! Gah, dumma accent!

Iaf, det jag ville berätta om var en händelse som inträffade idag. Jag uppträde och sjöng min sång "The Crossword Puzzle" i Vocal Production idag. Har ni inte hört låten innan så kolla upp den. Det är en riktigt kul låt att sjunga, men väldigt svår! 
Allt gick bra och han sa att det var till 95 % perfekt, men där var några småsaker jag skulle jobba på. (Btw, detta är den galna läraren som bad oss skrika... Ja, ni vet vad jag menar. Mr. Hart.)
Och en av de sakerna var hur jag uttalde bosktaven J
Mr. Hart - It sounded a bit funny when you sang Jumping.
Jag - Haha, yeah. I'm having trouble with that sound. (Vilket mina rumskompisar har påpekat ett antal gånger!)
Mr. Hart - Yeah.. a little bit. You're from Sweden right?
Jag - Yes, I am.
Mr. Hart sneglar lite mystiskt på mig en stund innan han utbrister.
- Yes, if we in the US would make a joke about Swedish people it would be that they can't say "J" haha. 

Så det är alltså inte bara jag som har problem med den här förbannade bokstaven! Utan det är tydligen något svenskt. Men jag ska minsann bevisa att svenskar visst då kan säga bokstaven J, med ett engelskt uttal. Innan jag åker härifrån ska jag kunna uttala juice, jake, jealous, jumping och alla andra ord med ett j-sound perfekt! Och det kommer låta amerikanskt, jag lovar!
   

Ice, Ice baby...


De senaste dagarna har vädret här i Los Angeles blivit kallare och kallare. Temperaturen ligger nu på runt 18-20 grader och jag håller på att frysa ihjäl! Allt jag vill göra är att vira in mig i varma halsdukar, sätta på mig en varm stickad kofta och komplettera med en stor, varm mössa! Här är så kallt! Jag tror att jag har vant mig vid vädret här lite för snabbt. Jag minns dagarna när vi låg ute vid poolen och njöt av solen! Nu har hösten kommit till L.A. Något som jag aldrig trodde jag skulle säga här i Kalifornien men : Jag saknar min vinterjacka!



Haha en klassiker, kolla på snöbollen som hamnar rakt i mammas ansikte.

"Det där är ju vår lärare..."


Hej allihopa! Klockan är nu 22.00, jag och Brittany är ensamma i vår lägenhet. Vi sitter i soffan och slöar, Brittany sitter med datorn i knäet och lyssnar på en youtube video om en ung kille som har skrivit en kärlekssång till en 85-årig tant! Well, det är sådant här vi roar oss med när vi inte har något annat för oss. Anledningen till att jag skriver ett inlägg just nu är för att jag vill berätta en sak som hände precis. Vi sitter och tittar på Spiderman 2, eller jag gör iaf, Brittany är helt inne i sin youtube video. Minns ni killen som spelade skurken Dr. Octupus i den filmen, Alfred Molina? Den mannen är tro det eller ej, lärare på vår skola! Plötsligt ser vi hans ansikte i tv.n och vi utbrister:
- "Oh my good, där är ju vår lärare!"
Nu är det ju tyvärr så att det inte är vår lärare, utan han undervisar 2.orna och 3.orna på vår skola. Men han är nästan vår lärare, typ..
Fast vi har varit på skolan i 5 veckor har vi fortfarande inte sett snubben! Var håller han hus? Jag menar, vi går på världens minsta skola och vi har aldrig sett honom. Vi ser alla våra andra lärare säkert 5-6 gånger per dag. Jag förstår inte vad han gör! Men nästa vecka, då ska vi minsann lista ut var han gömmer sig. Vi ska minsann hitta honom. Alfred Molina, I'm coming for you... and I will find you... I will...








Glass, glass i stora lass





Känner ni igen honom? Well, var ni precis som jag ett stort Ally McBeal fan så vet ni defintivt vem han är! Han spelade hennes on and off pojkvän Billy, han har även varit med i ett antal stora filmer, har ett egen teatercompany och det senaste han gjort är en roll i 24 (Ja, jag vet. Jag kan inte heller förstå att de fortsätter att spela in den serien..)
I alla fall, han är en gammal elev från The American Academy of Dramatic Arts och han var där igår! Oh yes, Gil Bellows satt tre meter ifrån mig och faktiskt pratade med oss! Även om det var otroligt coolt att få prata med en känd skådespelare så var det otroligt intressant att lyssna på honom. Han hade väldigt mycket bra saker att säga och många intressanta tips. Man kan förstå varför han har kommit så långt som han har kommit. Det var ganska häftigt att höra en sådan uppskattad skådespelare berätta om sina upplevelser från AADA och tänka "Men det där är ju precis det samma som vi upplever nu." Och när han pratade om sina gamla lärare, och inse att det är samma lärare som jag har som han, Gil Bellows en gång i tiden hade. Anyway, nog pratat om Gil Bellows. Denna helgen har vi 4 dagars ledigt, så otroligt skönt! Men efter det är det dags för våra Mid-terms som i princip är ett prov på allt vi har lärt oss de första veckorna. I Movement ska vi dansa Charleston, inför publik dessutom. I Vocal Production ska vi sjunga vår låt, och inte bara sjunga utan verkligen skådespela samtidigt. I Acting ska vi spela upp vår scen. Och i Voice and Speech vet jag faktiskt inte riktigt vad vi ska göra, den kursen är minst sagt flummig. Men just nu har vi fått varsin sonnet av Shakespeare som vi ska memorisa och läsa upp för klassen, och läraren är ständigt på mig och min svenska dialekt...

Canada är borta denna helgen, de ska åka hem och träffa sin familj. Lyckostar... Jag och Brittany är kvar här ensamma hela helgen, det kommer vara tomt men vi kommer säkert hitta något att roa oss med ändå. Något som vi borde göra att göra klart alla våra läxor som bara blir fler och fler. Men inte just nu, för nu är klockan halv 11 på en fredagskväll. Jag och Mandi var ensamma här ikväll så vi passade på att äta pizza, glass och titta på Sex and The City filmen. Nu är jag galet trött och ser fram emot min säng. Hoppas ni alla har det bra där hemma. Jag saknar er! Godnatt.

Ett paket innehållandes familjen Bengtsson tack!


Jag surfar runt på www.sweden.se, numera min favoritsida. Jag längtar hem så otroligt mycket! Jag förstår inte att det nästan är 3 månader kvar tills jag får se er allihopa igen! Det har bara gått en månad och jag har redan en galen hemlängtan! Jag saknar er allihopa och Sverige galet mycket! I fredags såg jag en bil med en svensk flagga på bakrutan och jag blev helt nostalgisk och började dagdrömma om mitt älskade Sverige, det kändes så hemma när jag såg den flaggan. Och på tal om hemlängtan, jag har äntligen fått min paket från er kära familj, tack så mycket! Det var mycket välkommet. Men det kändes så skumt när jag såg din handstil på paketet mamma, jag ville nästan rota runt och dra fram dig ur paketet när jag såg den! Gah vad jag saknar er! Det var så konstigt, att vara här i Amerika utan min familj, och titta på ett paket med din handstil mamma. Det var först då som jag faktiskt insåg hur mycket jag saknar mina nära och kära hemma i Sverige. 3 månader, sen kommer jag hem. Det känns så lååångt borta när jag tänker på det. Även om jag stormtrivs här och verkligen lever ett drömliv så har jag till slut insett budskapet i "Borta bra men hemma bäst".       



Utsikt över vår åker hemma i Sverige, åh så fint!

Morgontrött


 


Min älskade skola


Klockan är nu 8.30 på morgonen här, vilket innebär att jag är uppe extremt tidigt. Jag brukar aldrig gå upp före 10 med tanke på att skolan inte börjar förrän 2, men idag har jag en massa ärenden som måste fixas. Därför tänkte jag passa på att skriva ett inlägg, som jag tidigare lovat er, om min skola. Så, skolan heter The American Academy of Dramatic Arts och fokuserar huvudsakligen på Acting. det är en ganska liten skola med två årskurser plus ett tredje år som i princip endast innebär att eleverna spelar upp pjäser för eleverna på skolan och allmänheten, så de har inga direkta ämnen som de läser under tiden, till skillnad från årskurs ett och två. Vi är ungefär 80 st i årskurs 1 och runt 50 i årskurs 2. Detta året var det ungefär 7000 sökande till skolan, så ni kan ju själv räkna ut hur svårt det är att komma in! Man kan inte bestämma själv om man vill läsa det andra året, man måste bli inbjuden av skolan, så det är alltså endast de bästa som får läsa vidare. Vi har fyra olika ämnen, Vocal Production, Voice and Speech, Acting och Movement. Och idag har ni tur, för jag tänkte berätta om allihopa!

- Vocal production: En kurs som innebär att vi ska utveckla vår röst till dens fulla potential. Här har vi en lärare som är gay och som är The Quenn of D-R-A-M-A! Detta är läraren som tvingade oss att skriva The F-word första dagen, nu kanska ni förstår lite bättre. Han berättar direkt när vi gör något som han inte gillar men berättar alltid hur vi ska göra för att göra det bättre, så det är konstruktiv kritik vilket är bra. Varje lektion börjar vi med röstuppvärmningar i ca en timme, sen fortsätter vi med våra sånger som vi arbetar med nu. Vår uppgift är basically att memorera en sång som han har valt åt oss, först spela upp den som en monolog och sedan sjunga den för klassen. Iden med den här klassen är att vi ska vara så dramatiska och STORA som möjligt. Han vill att vi ska hoppa och skrika på scen, vifta med armarna och vara så dramatiska som möjligt. Även fast i princip alla i klassen är rädda för Mr. Hart så gillar jag honom och förstår inte varför alla är så skraja, jag tycker han är as-ball! Och jag gillar verkligen detta ämnet, det är kul.

- Voice and Speech: Detta ämnen handlar om att använda sina lungor på rätt sätt, utveckla sitt språk och prata på rätt sätt. Vi får lära oss standard amerikanska och hur man på bästa sätt använder sitt språk. Just nu gör vi mest en massa andningsövningar och röstuppvärmningar. Det är ett kul ämne, även om de andra är roligare, men jag gillar det skarpt!

Acting: Ni kan ju själva räkna ut vad detta handlar om, skådespeleri så klart! Här har vi världens ballaste lärare, Judith Bohannen. Skulle gissa på att hon är runt 60 och har arbetat med teater hela sitt liv. Alla på skolan säger att hon är den bästa teaterläraren på hela skolan så jag är riktigt glad att vi har fått henne. Det balla med henne är att hon alltid bär solglasögon, just nu beror det ioförsig på att hon har opererat sina ögon, men tänk er en äldre teaterlärare med solglasögon och håret framför ansiktet sitta i ett hörn och säga:
- "Ge mig mer passion, visa skådespelaren inom dig!" Haha, hon är ball. 
Det är en kul kurs och vi får lära oss hur man på bästa sätt blir ett med sin karaktär, hur man hittar rätta känslan osv. Det enda mindre roligt med kursen är att den här läraren älskar att ge ut läxor, det vara hon som ville att vi skulle skriva 50 sidor om oss själva. Och nu har vi börjat med våra scener, från en pjäs som utspelar sig på 50-talet. Jag har fått rollen som Madge, en flicka som är känd mer för sitt utseende än sin intelligens. Jag arbetar med Natine i klassen, han spelar min pojkvän, och jag är glad att vi blev partners för vi kommer överens jättebra. Iaf, nu när vi fått vår karaktär vill hon att vi även ska skriva 50 sidor om vår karatär, HANDSKRIVET!! Men kursen är rolig och det känns som jag har lärt mig otroligt mycket bara efter tre veckor.

- Movement: Detta är en kurs fokuserat på dans och rörelse. Vi börjar varje lektion med balettövningar och uppvärmning på ungefär 50 min till en timme, vilket inkluderar ca 5 min i sträck med bara sittups! Nej, jag skojar inte.. Detta är hårt jobb! Resten av tiden lär vi olika danssteg, piruetter osv. Igår började vi med en ny dans som kallas Charleston. Det är en dans från 30-talet. Och den är otroligt rolig, det var en dans som uppfanns under krigstiden och det var ett sätt för folk att hitta glädjen även fast där var ett krig som pågick. Kolla upp den på youtube om ni inte bet hur man dansar Charleston, det är en riktigt kul dans faktiskt! Vår lärare är helt AMAZING! Hon är så vacker, hon ser ut att vara max 35 men är nästan 50 år, tror jag hörde att hon var runt 47 år. Förstår ni då hur den här människan ser ut!!?? Jag vill också se ut så när jag är 50! Och hon har världens bästa energi och är alltid på bästa humör, väldigt snäll lärare men ändå en person som man har respekt för. Och hon är så otroligt vig! Frstår ni, en 50-åring är vigare än mig, detta är inte bra.. haha.    



Här har ni en bild på vår Movement lärare, det är den mörka tjejen till vänster. Ser hon ut att vara 50?!


                   
Än en gång vår movement lärare, Terri Hayes. (Till vänster). Brenda Beck, vår Voice and Speech lärare (till höger).



Har har vi vår as balla teaterlärare, Judith Bohannan.

Jag borde sova

Jag vet att jag borde sova, men ville bara posta en bild på mina rommies, som jag inte heller har visat än! (Vad är det med mig, ni vet ju nästan ingenting om mig! Och bilder på lägenheten kommer inom en snar framtid.)



Erin, Mandi (båda 2 från Canada), Brittany (Från Arizona) and Moi!


McDonalds Äventyr och Pinkparty



Så här roligt kan man ha det med pommesfritez på marken

Jag tänkte för en gångs skull berätta lite om hur min helg har varit. I fredags blev jag och mina rumskompisar inbjudna till en fest hos en kille på skolan. Temat var först pyjamasparty hörde vi men sen ändrade han det snabbt till "Coctail och Dreams" vilket innebär att man antingen kommit dit iklädd en coctailklänning eller pyjamas. Vi valde temat Coctail för jag älskar coctail klänningar! Festen var kul och gissa vad!!? Jag träffade 2 andra SVENSKAR! Jag trodde nästan jag skulle börja gråta när jag hörde att de var svenskar, Rebecca och Dilan heter de och den ena tjejen är från Göteborg och den andra från Stockholm. Men lyssna nu på detta, och detta är verkligen ett bevis på att världen är liten! Jag sitter och pratar med Rebecca, så berättar hon att hon har bott nere i Malmö de senaste åren. Så jag frågar henne vilken skola hon gick på, och då säger hon
- "Jag tog studenten från helenholmsskolan i somras"
Samma skola som du GABBI! Och samma år till och med! Hur stor är chansen lixom?? Men de var iaf jättetrevliga och nästa helg är det Rebeccas födelsedag så då har jag blivit hembjuden till henne och Dilan på middag och fest. Om ni undrar angående bilden så är det en bild tagen efter festen. Vi var hungriga och stannade till vid McDonalds på vägen hem, väl i parkeringshuset träffar vi på Sam och vi blir så glada av att se honom så att ALLA våra pommesfritez trillar ut på marken.. Så himla typiskt! På lördagen hade Jimmy från vår skola ett Pinkparty. Ett party där alla var tvugna att vara klädda i rosa och anledningen till festen var att samla in pengar till bröstcancer forsking, festen sög men tanken var ju gullig i alla fall. Söndagen tillbringades med läxor, läxor och åter igen läxor.. Om ni trodde att läxorna var tuffa bara de första veckorna så har ni fel! De blir bara värre och värre, tack och lov är det saker jag tycker om och tycker är kul att göra så jag överlever. Jag hade tänkt skriva ett långt, långt inlägg om min skola och mina ämnen jag läser, insåg precis att jag inte har gjort det än! Men det får bli en annan gång, för just nu är jag trött och vill bara sova... gärna en vecka.. Godnatt.


RSS 2.0