Neeeej....!



Lyssna på detta, jag var alltså 1 meter, 1 ynka meter, ifrån den här killen. Masi Oka från Heroes, min favoritskådespelare, och jag såg inte ens honom! Jag, Mandi och Erin var påväg till en fest i fredags och vi gick över vägen. Vi passerad en bil med två killar, jag tänkte inte mycket på det. Men när vi väl kommit över vägen skriker Erin
- Oh my good! Did you see who that was? It was the guy from Heroes, Masi Oka!
Jag blev smått hysterisk för att jag inte ens märkt det så jag vände mig om i hopp om att bilen fortfarande var kvar och att jag skulle se honom. Men när jag väl vänt mig om var bilen påväg därifrån. Den här människan har jag velat träffa ända sen första programmet av Heroes. Och när jag väl får chansen märker jag inte ens honom! Gahhh...!

Finally, titta och njut!

Ok, jag vet att jag lovat er bilder på min lägenhet och området runt omkring. Men jag har inte haft tid att ta bilder! Så här kommer några bilder som Erin har tagit istället, med sin asballa kamera. Hon har en likadan som dig mamma, förutom det faktum att den är några år nyare. Titta och njut!



Lägenheterna, från andra sidan vägen


Här har vi jacuzzin


Vollebollplanen


En stig med en fin rabatt, brevid jacuzzin



Och till slut, den omtalande POOLEN!

"Hey, where's the Swedish girl?"


Tro det eller ej men jag är inte ensam på denna lilla skola! Idag träffade jag den första svensken på flera veckor. Vi hade precis slutat en lekion i Vocal Production och plötsligt hör jag en kille skrika till vår lärare:
" - Hey Mr. Hart, where the swedish girl?" (Ja, vi måste kalla alla våra lärare för deras efternamn, väldigt 1800-tal, men detta är USA.)
Jag reagerar såklart, vänder mig om för att se vem det var och skriker tillbaka
"- Right here!"
- Åh, så du är svensk" får jag som svar tillbaka. Det tog några sekunder för mig att förstå vad han sa. Är killen svensk? Pratar han svenska med mig? Vänta lite... var är jag? Till slut så insåg jag att jo, han måste vara svensk för han pratar ju svenska! Han är tydligen från Göteborg och går andra året på skolan. Det var så konstigt att höra någon prata svenska och själv prata svenska. Något som jag inte har gjort på över 2 veckor! Det kändes verkligen som ett helt nytt språk för mig när jag stod och pratade svenska, jag ville svara på engelska och jag tänkte hela tiden i engelska frasen men ur min mun kom något konstigt språk som jag knappt kände igen. Förstår ni? Jag har bara varit här i 2 veckor och jag börjar redan glömma bort min svenska, detta är not good! Se, där gjorde jag det igen.. My good.. Åh nej!  

P.s. här är en bild på honom (det är killen med långt hår och brun tröja)
http://www.junephotography.com/AADA_08rudd/1/med/PaulRudd_13.htm

Kändisspaning 2

                                                                                                                                                                          
 


                                                                                                                                                                             

Den här människan satt jag brevid igår vid poolen. Jag hade ingen aning om vem det var men Erin har tydligen världens crush on him så hon vet allt om honom. Robert Pattison heter han och är skådespelare och har tydligen spelat en ganska stor roll i en av Harry Potter filmerna plus att han har huvudrollen i en "Twilight" som kommer ut nu till jul. Jag vet inte vad han höll på med riktigt, för han gick fram till poolkanten och la sig på magen. Sen doppade han ner huvudet i poolen och sen höll han det bara där under vatten i en halv minut. Kanske något att berätta för tidningarna?
"Ung tv-stjärna försöker dränka sig i swimmingpool!"
Haha, var får jag allt ifrån.. Jag tror jag är utbränd och övertrött. Jag har precis avslutat min 20.e sida på min analys av mitt liv, klockan är 22.00 och allt jag önskar just nu är att få sova i en vecka. Men jag kan inte! För jag måste läsa ut en pjäs, skriva en rapport, skriva om ett teatersällskap, träna på min sång, läsa kapitel 2 i Voice On and Off, svara på frågor..
Gahhh! Läxor, läxor, läxor.. 

Shannon Tweed och Homeworks


Idag var andra dagen i skolan och jag är redan helt förälskad i allt där. Skolan, miljön, mina klasskamrater, lärarna, allt är så underbart där. Men där är stunder man ibland tror att man har hamnat på ett dårhus, som igår under vår första lektion som var "Vocal Production". Fem minuter in i lektionen lägger läraren plötsligt en kommentar:
- "Hemskt vad ni är tysta.. (vilket följer med att han rusar iväg och hoppar upp på en av högtalarna och fortsätter..)
- "Jag vill att alla tar i och skriker F**K YOU!
Kan ni tänka er Kerstin Jönsson komma in under en mattelektion och göra något sådant? Haha, nej precis.

Och idag höll vår teaterlärare ett tal om varför hon hade valt detta yrke och hur mycket hon älskade det. I slutet var hennes ögon tårfyllda och hon var så nära att börja gråta. Det kallas passion. Jag har börjat att inse att detta är inte riktigt som en vanlig skola, detta är verkligen något annorlunda och jag älskar det!   

Och my good vad de här lärarna älskar att ge ut läxor. På bara 2 dagar har vi fått i uppgift att välja en sång och sjunga upp för klassen, läsa 30 sidor i en bok, läsa 30 sidor till i samma bok, läsa ännu 30 sidor i samma bok, läsa 11 sidor i en annan bok, träna in en monolog och spela upp den för klassen, träna uttal på en massa engelska meningar, fylla i ett informationsblad och allt detta ska vara klart tills imorgon eller tills torsdag. Plus att vi ska läsa en pjäs och skriva en rapport om den tills nästa måndag och vi ska även skriva en analys om hela vårt liv tills nästa vecka på 50 SIDOR! Förstår ni hur mycket det är? Vill lärarna att vi ska bli utbrända och dö en för tidig död? Det var 1 1/2 år sedan jag hade läxor sist, jag hade nästan glömt bort hur jobbigt det kunde vara.



En rolig sak som hände idag var att jag såg min första kändis. Minns ni Kiss, rockbandet? Troligen gör ni det. När jag och Mandi står och väntar på bussen kommer plötsligt Gene Simmons fru Shannon Tweed och hennes syster förbi åkande i en "Star tours" buss! Vet ni vad det är? Det är en buss som kör runt i Hollywood och visar kändisar hus för turister. Vad de gjorde där kan man ju undra..? Inte för att hon är min favoritperson eller att jag gillar henne direkt men jag tycker jag ändå att det räknas. Wohoo, min första kändis! 





 

Marilyn Monroe on a Star


Där var jag igår



Paradiset på jorden

Jag ska egentligen sova men jag bara måste visa er bilderna från stranden idag. Det var så vackert! Jag bjuder även på en bild av mina strandbrudar.. 



                



                 

Vodka någon?


Ok, så igår var det dags att gå till skolan för en rundtur och lite allmän info. Det började med att rektorn gick fram och pratade och faktiskt för en gångs skull var det riktigt intressant att lyssna på rektorn. Till skillnad från att lyssna på Britt-Marie i sina för små guldskor all over again. Det var även första gången vi fick träffa alla i klassen och det är helt otroligt hur öppna och trevliga alla är. Folk från ingenstans kommer upp till en och kan börja prata om vad som helst. Det är så annorlunda än i Sverige.
Och jag är ganska säker på att alla nu vet vem jag är och att jag även blivit känd som alkisen från Sverige. Allt började med att jag och mina rumskompisar gick till en lärare för att få våra busspass. När han hörde att jag var från Sverige började han dra något torrt skämt om att alla i Sverige drack så mycket och att jag säkert skulle fråga honom om han kunde köpa ut till mig. As if... I alla fall, när alla från klassen var samlade i aulan kommer den här läraren fram och berättar lite om sig själv och vad han gör osv. Och plötsligt tittar han och pekar rakt på mig och skriker
- "Och Sverige, jag kommer INTE köpa ut någon vodka till dig. Sluta fråga mig om det!" Plötsligt hade jag allas blickar på mig. Jag trodde jag skulle dö.. haha.
Men det är ungefär så stämningen är på skolan. Alla lärare skämtar hela tiden. Och jag har nog aldrig träffat människor som har sådan passion för sitt yrke som alla de har, det är helt otroligt.

Efter den allmänna infon var det dags för pizza och mingel och vi fick även reda på i vilka grupper vi hade blivit indelade i. Jag hamnade med två av mina rumskompisar, Mandi och Brittany medan Erin hamnade i en annann grupp. Vi fick lektioner på eftermiddagen vilket är bra för då har vi hela förmiddagen till att typ ligga vid poolen haha.
Senare på kvällen gick vi och tittade på en pjäs på skolan som elever från årskurs tre spelade, den var riktigt kul och alla var riktigt duktiga.

Imorgon har vi planerat för en fest här hemma, lite folk från klassen kommer hit och även en del av Brittanys kompisar. Och idag väntar stranden vilket ska bli så kul! Det är jag och mina rumskompisar som ska dit plus en kille från klassen som tydligen bor på samma ställe som vi. Det blir troligen Santa Monica, har hört att stränderna ska vara jättefina där.

Take care everyone!
Pussar och kramar


Mamma, jag stannar för alltid!


Har jag kommit till paradiset? -  var min första tanke när jag steg av planet. Sen undrade jag om jag kanske hade hamnat i Spanien, för alla skyltar stod på spanska konstigt nog. Flygresan gick bra, planet jag flög med var ganska stort (tänk typiskt stort amerikanst plan) och när jag kom till min plats låg där en liten välkomst-påse med en filt, en ögonbindel, ett par strumpor, tandborste, tandkräm och ett par hörlurar. Vi hade även en egen tv där man kunde välja mellan ca 100 olika filmer och tv-serier som man kunde titta på.  Och gissa vilka tv-serier som fanns med på listan, PAPPA? Jo, Scrubs och 2 and a half men, haha. Så gissa vad jag gjorde i 11 timmar?
 
Från flygplatsen tog jag en taxi dirket till lägenheten. Och det första chauförren frågar är om han får gifta sig med mig. Men det var bara ett skämt, sa han i alla fall..
Turen till lägenheten var häftig, det kändes verkligen som om man var i USA. Allt är så STORT! Tycker ni att en Big Mac är stor i Sverige, ska ni ju bara se hur de ser ut här! På vägen visade taxi chauförren mig en massa intressanta saker som ex. Hollywood skylten och The Walk of Fame!

Här är verkligen underbart! Palmer var man än går, 30 grader varmt och alla är så trevliga. Det känns verkligen som att man är vid medelhavet. 
Lägenheten är jättefin! Där finns två sovrum, två badrum, ett kök, ett vardagsrum och en balkong. Sen har vi har en pool, jacuzzi, tennisbana, basketplan, volleyboll plan, gym och egen parkering. Tjejerna jag bor med är hur trevliga som helst, en är från Arizona och två är från Canada. Vi kommer överens jättebra.

Gårdagen var verkligen JOBBIG, pga jetlagen. Jag kunde inte sova något alls på planet, så när jag kom hit var jag ganska trött. Alla mina rumskompisar var redan här så efter jag hade hälsat på alla så började jag packa upp. Sen åkte vi till Target (som är typ som Överskottsbolaget fast 10 gånger större, de har verkligen allt!), där köpte jag lite basic stuff som lakan, kuddar och sånt. Sen bjöd Erins pappa, en av mina rumskompisar, oss på middag på en restaurang i Hollywood.


När klockan var ca 22.00 här kom jag äntligen i säng! Då var klockan ca 7.00 hemma i Sverige, och jag hade vid det laget varit uppe i 26 timmar. Med andra ord var det riktigt skönt att äntligen få komma i säng och sova.

Idag väntar lite ärenden som att fixa busskort och sånt. Tror även jag får göra ett besök till på target.

Jag hoppas ni har det underbart hemma i Sverige. Jag saknar er och älskar er allihopa!

Puss och Kram från Amerika!


RSS 2.0